3. oktoober 2007

Juustutäidisega räimed võivahukastmega

/Prindi retsept/

See retsept on jälle üks viis, kuidas ka mitte-räimesõpru räimeid armastama panna. Hoolikalt tuleb jälgida seda, et soola-pipraga üle ei liialdataks, sest räimedki on juba iseenesest soolased.


kahele

160 g räimeid (sobivad ka kilud)

Täidis:
1 keedetud muna
50 g riivjuustu
2 purustatud küüslauguküünt
petersell, sool, pipar, koriander
pisut sidrunit (piserdamiseks)

Paneerimiseks:
jahu
1 muna
1 tl köömneid

Võivahu kaste:
30 g sibul
50 g võid
2 cl vein
rosé pipart


Puhasta räimed, kui puhastamata. Eemalda seljauimed ning saba. Pane räimed selg allpool lauale, ning moodusta paarid (soovitavalt ühesugused, siis on parem räimepaare üksteise peale panna).

Täidise jaoks sega mikseris täidise ained. Aseta täidis räimele ning aseta teine räim peale (täidist pane vaid räimepaarist ühele peale). Tee nii kõikide räimedega.

Paneerimiseks sega kokku jahu ja köömned. Paneeri kalad muna segus (muna segu ära soola või pipraga maitsesta, muidu jäävad kalad liiga soolased) ning seejärel jahu köömne segus. Prae pannil õliga kuldpruuniks.

Kastme jaoks pruunista sibul õlis, lisa vein, maitsesta soola ja pipraga. Võta tulelt ning vahusta sisse või, lisa maitsekt rosé pipart. Kaste valmista vahetult enne serveerimist, kuna seistes kaob kastme vahune konsistents. Serveeri kartulitega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails