4. oktoober 2007

Keeks rosinatega

Üks väga lihtne keeksiretsept, mis oma olemuselt meenutab pisut klassikalist Ekstra keeksi. Antud retsept sisaldab rosinaid, kuid soovi korral võid lisandiks lisada ka pähkleid ning teisi kuivatatud puuvilju!



Valmistamisaeg: 10 min ettevalmistusteks + 45-60 min ahjus küpsemiseks

150 g võid
150-200 g suhkrut
2 muna

2 spl hapukoort
100-200 g rosinaid või muid kuivatatud puuvilju
2 tl küpsetuspulbrit
2,5 kl (5dl)  jahu


Sega vahule või ja suhkur. Lisa munad, hapukoor ja mikserda ühtlaseks. Sega kuivained omavahel ning lisa või-suhkrusegule. Lisa ka rosinad. Sega kõik ühtlaseks tainaks ning aseta segu keeksivormi. Küpseta 175-200 kraadi juures 45-60 minutit.

*Pilt muudetud 5.03.2019

8 kommentaari :

  1. Tere!

    Mitu detsiliitrit on 2,5 klaasi?

    VastaKustuta
  2. Jahu panin kogemata vähem, aga kook õnnestus siiski. Suhkrut panin nimelt poole vähem, ainult 100g. Arvestades rosinate kogust on 200g suhkrut liig mis liig. Muidu väga hea ja lihtne retsept. Aitäh :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Issand, ma ei ole seda keeksi nii ammu teinud... aga mäletan, et mingi aeg oli see meie peres üks peamisi küpsetisi. Õunu lisasin ka vahel.

      Kustuta
  3. Super retsept, talub väga hästi kohendamist (saab lisada kohupiima, apelsini jms, ma kasutan või asemel õli nt) ja on väga kerge valmistada. Umbes 10x järjest teinud eri maitsetega :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda! Peaksin vist sellele keeksile uue pildi tegema. Mul on see keeksiretsept tihtipeale kasutusel - igakord küll väikese muudatusena, aga põhiretsept ikka sama nagu siin:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails