31. juuli 2008

Karamellkissell

/Prindi retsept/

Ei ole vist inimest, kes ei oleks lasteaias või koolis söönud kokatädi poolt valmistatud karamell-, piima- või kakaokisselli. Paljudele meenutab see magustoit just kooliajal saadud venivat magustoitu. Ka minul oli selline mälestus sellest seniajani, kui proovisin ise seda magustoitu teha, ja ausalt öeldes oli karamellkisselli maitse küll tunduvalt parem kui kooliajal.


neljale

1 l piima
160 g suhkrut
ca 0,5 kl keeva vett
75 g tärklist
3/4 kl külma vett
vanillisuhkrut

Kuumuta piim potis. Pruunista 100g suhkrut kuival pannil helepruuniks. Lisa keeva vett ja sega suhkrut seni, kuni karamell sulab. Lisa sulatatud suhkur eelnevalt kuumutatud piimale (piim peab olema kuum, et karamell uuesti ei hanguks), sega. Seejärel lisa ülejäänud suhkur ja vanillisuhkur. Võta seejärel pott tulelt ning sega sisse külma veega segatud tärklis. Pane pott uuesti tulele ning kuumuta seni, kuni kissell pakseneb. Serveeri moosiga.

6 kommentaari :

  1. Karamellimaitset ja värvi polnud, rohkem nagu piimakisell tuli :( Ometigi tegin täpselt retsepti järgi, kogused mõõtsin ja kaalusin.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Karamellkisselli õnnestumise võtmeteguriks on suhkru sulatamine. Kas suhkur sulas ikka pannil enne vee lisamist ilusti vedelaks?

      Kustuta
  2. Vedelaks on vähe, pigem ka kergelt pruunikaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Retseptis on teil, et pruunistada, mitte sulatada. Eks see tekitab valearusaama, kuidas see karamell õnnestuks. 🙂

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails