1. august 2008

2-kuune Andri

/Prindi retsept/

Käes on juba augustikuu esimene päev ning see tähendab, et minu pisike poja saab jälle kuu vanemaks. Täna siis täitus juba 2 kuud:) Eks esimene laps on ikka selline ime, et iga näoilme peale ahhetad ja ohhetad ning hakkad selle peale kohe fotokat klõpsima. Eks ka seepärast vajab iga kuu vanemaks saamine mingitmoodi tähistamist ja seda loomulikult koos külalistega (vanaemad-vanaisad, tädi ja tädipoeg:))

Kui 1.juulil sai tehtud martsipanikattega rulltorti, siis seekord sai väikemehele tehtud autotort. Torti ise on lihtne teha, aga kuna mul ahi on ikka üsna katki, siis oli selle tordi kallal nikerdamist küllaga. Tort ise koosneb 3st küpsetatud biskviitpõhjast. Retsept siis järgmine:

Põhi (biskviittaigen):
6 muna
3 dl suhkrut
2 dl jahu
2 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit

Põhjade valmistamiseks: Mikserda munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Jaga taigen kolmeks. Vooderda kandiline keskmise suurusega koogivorm (kasutasin 28x21cm suurust vormi) küpsetuspaberiga. Küpseta seejärel 3 põhja üksteise järel ahjus 225°C juures umbes 5 minutit.

Täidis:
2 banaani
100 ml vahukoort
300 g kohupiima
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl kama
suhkrut

Täidise valmistamiseks purusta kahvliga banaanid. Vahusta vahukoor. Vahustatud vahukoorele lisa purustatud banaanid, kohupiim, vaniljesuhkur ning kama. Maitsesta oma soovikohaselt suhkruga.

Immutamiseks:
mahla või kohvi

Kaunistuseks:
100 ml vahukoort
punast toiduvärvi
martsipani (akende tegemiseks)
4 Domino küpsist (autoratasteks)
kollast marmelaadi (autotulede jaoks)

Koogi kokku panemine:
kaks küpsetatud koogipõhja jäävad autole aluseks. Aseta esimene koogipõhi alusele. Immuta umbes kolme spl mahla või kohviga. Seejärel pane selle peale 1/3 täidisest. Silu täidis laiali ning aseta peale teine koogipõhi. Immuta seda põhja samuti nagu esimestki ning pane selle põhja peale pool järelejäänud täidisest. Määri täidist ka koogi äärtele ja otstele.

Kolmandast koogipõhjast valmista nö auto salongi osa. Selleks lõika koogipõhi kolmeks eri laiusega tükiks. Kõige suurem tükk aseta kõige alla. Immuta mahla või kohviga ning kata täidisega. Selle peale pane keskmise suurusega tükk, immuta ning kata täidisega. Kõige peale aseta kõige väiksem tükk, samuti immuta ning määri kook pealt täidisega. Aseta valmistatud kook vähemalt 3ks tunniks külmkappi tahenema.

Vahetult enne serveerimist kaunista. Rulli martsipan taignarulliga tuhksuhkrusel pinnal õhemaks (martsipan peab olema toatemperatuuril, nii on kergem rullida). Valmista martsipanist 4 autoakent ning kaks autonumbrimärki (1 ette ja teine taha). Aseta valmistatud martipani kaunistused autole. Sega vahustatud vahukoor paari tilga punase toiduvärviga. ning pritsi tordipritsi abil kogu vahukoorega üle. Aseta tuledeks marmelaadikommid ning ratasteks küpsised.

Head isu!

6 kommentaari :

  1. issand, kui tubli sa oled!!:) selle tordiga ju nikerdamist kui palju(no mulle tundub vähemalt), ja nii väikse beebi kõrvalt..

    VastaKustuta
  2. Tere! Palun kas retsepti saaks? Tänan ette!

    VastaKustuta
  3. Enda laiskusest oli unustanud retsepti lisamata. Lõpuks on asi parandatud ning autotordi retsept lisatud:)

    VastaKustuta
  4. Hei Ragne! Tahaks seda torti ka ise proovida Bassu sünnaks teha.:)) Kas selle retsepti järgi tehtud tordist piisab 20-le täiskasvanule ja ca 10-le lapsele või peaks koguseid suurendama? Kust toiduvärve müüakse?

    VastaKustuta
  5. Hei,

    Mina suurendaksin koogi koguseid igaks juhuks 1,5 võrra ehk siis korruta koguseid retseptis 1,5ga. milliseid vörve sul tordile saamiseks vaja läheb? Soovitan ise saada värvid looduslikul viisil:)

    Alati küsi, kui nüüd küsimusi peaks tekkima;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails