7. oktoober 2008

Kiire kodujuustupirukas

Üks õige pirukas peab olema parajalt juustune ning tekitama tunde, et peale esimese tüki söömist tahaks veel mitu pirukatükki ära süüa. Umbes selline on seesama kodujuustupirukas, mis maitseb hästi ning samas ei tekita üleküllastumistunnet. Lisaboonusena võib tõdeda, et see küpsetis valmib ääretult lihtsalt - vaid kokkusegamis- ja küpsetamisvaev!



100 g sulatatud võid
300 g kodujuustu
4 sl hapukoort
3 muna
6 sl jahu
0,5 tl soola
kimbuke tilli, hakituna
250 g riivitud juustu


Sega omavahel kõik ained peale riivitud juustu. Kõige viimasena, kui ained omavahel segatud lisa juurde ka riivitud juust (jäta natuke alles peale raputamiseks). Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (läbimõõduga 22-24 cm). Puista peale kõrvalepandud juust. Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit ehk seni kuni pirukas on pealt kuldpruun.

PS! Soovi korral võid tainasse lisada ka kapsast või porgandit!

20 kommentaari :

  1. Sattusin Sinu pirukale "Pisike ja pisut segi" blogist ja otsustasin järgi proovima. Mõnus mõnus juustukas! Kindlasti teen veel ja lihasööjatele pistan sinki ka sisse:)

    VastaKustuta
  2. see on üks minu lemmikküpsetisi. aga võid ja jahu panen enamasti poole vähem.

    VastaKustuta
  3. tõesti on maitsev küpsetis. Ja mis kõige parem - seda saab külalistele serveerida väikesteks tükikesteks lõigatud suupistetena!

    VastaKustuta
  4. Mina olen ka ka korduvalt seda juustupirukat teinud ja alati maitseb suurepäraselt ja eriti veel punase veini juurde mönusas seltskonnas!

    VastaKustuta
  5. Tegin sarnast asja väga vanast kokaraamatust leitud retsepti järgi... jube hea sai küll :)

    VastaKustuta
  6. ,,,ja kui köömned meeldivad, soovitan neid lisada...... lisavad maitsenüanssi

    VastaKustuta
  7. Meie ka seda pirukat juba mitu korda teinud. Väga hea. Ainult võid panen poole vähem ja panen veel pizza maitseainet ning lasen külmikus külmaks minna. :)Nämma!

    VastaKustuta
  8. Ehh, see Saskia Elisee on tegelt ikka Maia (Olli sõbra Andri elukaaslane);)

    VastaKustuta
  9. Maia:) - ise olen pirukasse tšillit lisanud, aga siis on kogu pirukas minu päralt, kuna Olavi teravust ei armasta. Ja kui Pärnu satute, tulge meile ka ikka kohvi-koogile!

    VastaKustuta
  10. Ka see pirukas järele proovitud! Oi kui hea oli, kadus vormist nagu niuhti!
    Kindlasti teen seda veel.

    VastaKustuta
  11. Teen seda pirukat ka ikka vahelduva eduga, tihedamini siis kui külalistele on vaja miskit pakkuda. Alati kiidetakse ja soovitakse retsepti:)

    VastaKustuta
  12. Varsti kohe hakkan seda pirukakest tegema.
    Kord sain imehäid muffineid kodujuustu ja paprikapulbriga. Plaanin sellegi koogi sisse ühe pisikese paprika ja natuke paprikapulbrit panna. Loodan, et tuleb maitsev :P

    VastaKustuta
  13. Tegin ka seda pirukat. :) Väga hea tuli, hästi kreemine ja juustune. Kodujuustu ei tundnud kahjuks üldse..

    Tegin omapoolseid täiendusi - lisasin veel 1/4 topsi tavalist Merevaiku ning kuna kogemata soolaga liialdasin, siis lisasin sellele vastukaaluks supilusika täie suhkrut - palju paremaks läks. ;)

    No ja kui siis ahju taimer piiksuma hakkas ja pirukat välja hakkasin võtma, siis tekkis selline "WOW" moment.. :D

    Aga võid panen teinekord poole vähem. Praegu oli isegi küpsedes selgelt näha, et võid oli liiga palju..

    VastaKustuta
  14. Selle pirukaga on üldse hea, et saab igasugu täisendusi ja muudatusi retseptile sisse viia. Kasutada lisaks veel sinki, kana, hakkliha, või siis lisada rohkelt maitserohelist ja sulatatud juustu:)

    VastaKustuta
  15. Millega seal jahu võiks asendada? Oluline on, et oleks gluteenivaba.

    VastaKustuta
  16. Tere! Kas taigna võib ka eelmisel päeval valmis teha, kui järgmisel hommikul vara-vara on sooja pirukat vaja? Kas või asemel võiks ka õli kasutada? Ette tänades!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Ei, selle küpsetise puhul soovitan taina vahetult enne küpsetamist valmis segada. Õli võib kasutada, kuid seda soovitan pisut vägem lisada, ca 60-75g :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails