3. oktoober 2008

Mahlane porgandi-ananassikook

/Prindi retsept/

Plaanis oli juba ammu proovida porgandikooki (kunagi müüdi Selveris ühte porgandikooki, mis mulle tohutult maitses), kuid millegipärast selle tegemiseni jõudsin alles nüüd. Minu arvates peaks igaühel retseptisahtlis olema oma kindel porgandikoogi retsept, millega vahel külalisi üllatada või millega jahedatel sügisõhtutel maiustada. Leidsin enda jaoks ka nö ideaalsete komponentidega retsepti allrecepies.com lehelt. Muidugi sai koostisaineid totaalselt muudetud, sest näiteks ligi 500 g suhkrukogus ning tohutu õlikogus oli ausalt öeldes hirmutav. Kook ise tuli hämmastavalt maitsev. Isegi pärast kahte päeva on kook ikka sama mõnus ja mahlane kui valmistamise päeval. Koogile katteks toorjuustuglasuur ning martsipanist mummud, et tort lastepärasem oleks. Kook sai tehtud siis Andri 4nda elukuu täitumise puhul.


250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
4 muna
200 g toiduõli
250 g suhkrut
300 g riivitud porgandit (toorest)
175 g peeneks hakitud ananassi
75 g india pähkleid (peeneks hakituna)

Toorjuustuglasuur:
200 ml vahukoort
180 g toorjuustu
2-3 spl suhkrut
sidrunist pressitud mahla


Kuumuta ahi 150 kraadini. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel. Vahusta munad, õli ja suhkur kohevaks ning lisa jahu-segule. Seejärel lisa riivitud porgand, peeneks hakitud ananass ning pähklid. Sega kogu mass ühtlaseks.

Vooderda lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhi küpsetuspaberiga (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi). Vala taigen vormi ning küpseta 150 kraadi juures ca 40 minutit või seni kuni pealt on kuldpruun ning koogi keskele pistetud tikk jääb taignast puhtaks. Lase koogil jahtuda.

Toorjuustuglasuuri valmistamiseks vahusta vahukoor. Vahustamise poole peal lisa suhkur. Kui vahukoor on vahustunud, sega käsitsi sisse toorjuust ning maitsesta sidrunist pressitud mahlaga. Kata jahtunud kook glasuuriga (glasuuri jäi minul natuke üle).

2 kommentaari :

  1. Mmmm.. otsisin pikalt mida huvitavat teha ja mõtlesin siis seda retsepti siin teha. Muutsin küll natukene nt õli asemel oli või, ananassi asemel virsik ja india pähklite asemel röstitud maapähklid. Lisaks panin vahele kohupiima-toorjuustukreemi ning immutasin apelsinilikööriga:P

    Ülimaitsev!

    VastaKustuta
  2. Oh juudas Elen, Sinu kirjelduste järgi tahaks Sinu kooki praegu:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails