7. november 2008

Õunakook rummirosinate ja riisihelvestega

/Prindi retsept/

Seda kooki sai tehtud tänu OmaMaitses ilmuvale nö „retseptikriitika projektile”. Kook ilmus siis novembrikuises OmaMaitses. Nagu ka ajakirjas mainisin, on tegemist kiiduväärt küpsetisega. Kook erineb maitselt minu arvates tavapärastest õunakookidest uue/võõrasliku maitse poolest. Selle uue/võõra maitse heas mõttes peasüüdlaseks on kahtlemata ingver, mis oma kohalolekuga rikastab tavapärase õunaküpsetise maitset.


1,5 dl rosinaid
3 sl tumedat rummi
4-5 õuna
3 muna
2 dl suhkrut
100 g võid
3 dl petti või hapupiima
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl riisihelbeid
3 sl riivitud ingverist pigistatud mahla
1 sidruni koor


Alusta rosinate rummis leotamisega, varu selleks mitu tundi. Tükelda õunad väikesteks tükkideks ning lisa pool tundi enne koogi valmistamist rosinatele.

Vispelda munad suhkruga. Sulata või ning lase pisut jahtuda. Vala sulavõi munadele, vispelda ning lisa pett või hapupiim. Sega jahu küpsetuspulbriga ning sõelu tainasse. Lisa riisihelbed, riivitud sidrunikoor ja riivitud ingverist pigistatud mahl. Sega hulka rosinad ja õunatükid. Määri 24 cm rõngasvorm võiga ning vooderda riivsaia või mannaga. Vala tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit.

3 kommentaari :

  1. mul ka juba järgi proovitud, tõesti väga maitsev, omapärasem!

    VastaKustuta
  2. See kook oli (kahjuks) ainuke, mis mulle uuest ajakirjast silma jäi. Tundub päris põnev ja loodetavasti saab ka järele proovitud.

    VastaKustuta
  3. Mulle see kook meeldis. ja just selle ingveri poolest, väga mõnusa maitse tekitas...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails