3. mai 2009

Pappa al pomodoro ehk saia-tomatisupp

Mulle on harjumuseks kujunenud, et panen hommiku kella 7ks kella helisema – see siis on täpselt 3 tundi enne lapse ärkamist. See on aeg kus ma küpsetan või toimetan midagi. Mõnel luksuslikumal hommikul teen endale aga suure tassi karamelliteed piimaga, istun rõdul ning loen miskit. Paar päeva tagasi sirvisin Jamie Oliveri Itaalia kokaraamatut ning mulle jäi seal silma saia-tomatisupiretsept. Tundus päris huvitav. Täna siis saigi järgi proovitud (väikeste mugandustega)...ja maitses vägagi mõnusalt. Eriti meelejärele on see kindlasti tomatisõpradele. Kui teile meeldib näiteks gazpacho või kasvõi tavaline tomati-basiiliku salat, siis meeldib ka see supp. Mees ütles, et supp maitseb väga itaalialikult. Ps! Selles retseptis saad väga edukalt kapis seisva kõva saia ära kasutada.


kolmele

250 g kirsstomateid
2 küüslauguküünt
1 kimp värsket basiilikut
oliiviõli
meresoola
musta pipart
400 g (1 purk) ploomtomatite konservi
vett (1,5 tomatikonservi purgitäit)
200 g (kõvaksläinud) saia
suhkrut
riivitud juustu


Torka kirsstomatitele augud sisse ning raputa neid kausis ühe viilutatud küüslauguküüne ja veerandiga basiilikulehtedest. Piserda üle oliiviõliga, puista peale meresoola ning pipart ning raputa veelkord kõik segamini. Seejärel pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus (võimaluse korral kasuta grill-funktsiooni) 180 kraadi juures ca 20 minutit (küpsetamine on vajalik maitsete välja toomiseks).

Kuumuta suures potis sorts oliiviõli, lisa ülejaanud küüslauk ning basiilikuvarred. Prae kergel tulel pidevalt segades, kuni need lähevad pehmeks. Lisa konservtomatid ja vesi. Tee tomatid lusikaga katki ning lase keema tõusta. Seejärel keeda tasasel tulel 15 minutit.

Lõika sai väiksemateks tükkideks ja lisa potti. Sega läbi ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa basiilikulehed ja lase madalal kuumusel podiseda ca 7-10 minutit. Seejärel lisa supile ahjus küpsetatud kirsstomatid (lisa kindlasti ka kogu küpsetuspaberile tilkunud mahl). Sega suppi hoolikalt. Supp peab jääma paksem, pudru moodi tekstuuriga, seetõttu kohenda soovi korral lõpptulemust veega. Serveeri kaussides riivitud juustuga, mis on üle valatud 1 tl oliiviõliga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails