2. august 2010

Pasta praetud salvei ja küüslauguga

/Prindi retsept/

Kuulsin just raadiost, et tulemas on uus kuumalaine?!? Kuidas nüüd niimoodi, eile oli nii palav ka kõige õhukesema riietusega, nii et ei taha ettekujutadagi, milline see uus kuumalaine välja peaks nägema. Igastahes soovitan seni, kui on veidike jahedam ehk siis kui kraadiklaas näitab vaid ca 26 soojakraadi, võtta ette üks lihtne pastaroa valmistamine. Kui Teil juhtub aias kasvama ilus hele-hallika leheline salvei, siis on hea. Vastasel juhul peab lihtsalt sammud naabriaeda seadma või siis turule minema. Lihtne pastategu väärib valmistamist, sest praetud, kergelt krõbedaid salveilehti ei pea kartma, sest tüüpilisest lehe-maitsest on asi kaugel. Ahjaa ja siis pastaroa valmistamise kuldreegel - Parmesan on kohustuslik. Seda ei ole kunagi üleliia, nii et südamerahuga võib seda külluses lisada.

300 g spagette
suur peotäis salveilehti

1-2 küüslauguküünt, purustatuna
suur peotäis aedtilli
parmesani, riivituna

oliiviõli
soola, pipart


Keeda spagette soolaga maitsestatud vees kuni need on peaaegu pehmed ehk siis al dente (soovitan keeta pakendil kirjas olevast ajast minuti võrra vähem). Jäta alles ca 0,5 kl pasta keeduvett (seda lisa lõppjärgus vajaduse korral, juhul kui pasta tundub kuiv).

Kuumuta sorts oliiviõli pannil, lisa salveilehed ning purustatud küüslauguküüs. Prae paar minutit ehk seni kuni lehed muutuvad krõbedaks. Lisa pannile valmiskeedetud spagetid, hakitud till ning parmesan. Kui pasta tundub kuiv ja kleepuv, lisa eelnevalt kõrvalepandud pastakeeduvett. Sega kergelt läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Riivi peale parmesani (võid jätta ka mõned praetud salveilehed kaunistuseks) ning serveeri kohe.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails