2. oktoober 2010

Oivaline salveivõi kreekapähklitega

/Prindi retsept/

Varusin endale üks hommik õige veidi aega ning lippasin taha aeda maitsetaime peenart üles võtma. Võibolla on septembrikuu lõpp natuke hilja suvega kasvatatud ande korjama, kuid vaatamata sellele tulin tuppa suure korvitäe ürtidega. Eriti hea meel oli mul salvei üle, mis selle suvega üle ootuste hästi suurenes ning tungis võimukalt tüümiani peenramaale. Võtsin veidi salveilehti, panin pannile röstima ning seejärel valmistasin suuurepäraselt maitsevat salveivõid, lihtsalt suuurepärane, arvestades tõsiasjaga, et võtsin ahjust just välja ka pontsakad juustukuklid.


suur kimbutäis salveilehti
200 g toasooja võid (82%)

2 sl kreekapähkleid, peeneks hakituna
meresoola

Võta kimbutäis salveilehti (minul oli oma 35-40 suurepäraselt lõhnavat salveilehte) ning rösti neid kuumal kuival pannil paar minutit ehk seni kuni need muutuvad krõbedaks (rösti kahes jaos, kuna kõik lehed ei pruugi ära mahtuda pannile). Seejärel pane kõik ained köögikombaini (võid kasutada ka saumikserit), maitsesta paraja koguse meresoolaga ning mikserda kõik ühtlaseks massiks. Naudi salveivõi maitset koduleival või ahjusooja krõbeda kukli vahel.

4 kommentaari :

  1. Aga need pontsakad juustukuklid näevad sellised natuke täistera-moodi välja, mitte päris nisujahu, eks? Ma siit blogist nende retsepti ei leidnudki (või ei osanud otsida). :(

    VastaKustuta
  2. Tegin juustukukleid selle retsepti järgi: http://kokkama.blogspot.com/2009/06/juustu-pikksai.html ainukese vahega et kahe pika saia asemel tegin pontsakaid pallikesi:)

    VastaKustuta
  3. Tegin täna õhtul ka analoogset võid, kuid salvei lisasin naturaalselt ning kreeka pähklite asemel kasutasin seedermänniseemneid. Pasta ja ciabatta kõrvale väga viis! Aitäh! :)

    VastaKustuta
  4. Ma kujutan ette, et seedermänniseemned sobivad maitsevõisse ülihästi...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails