16. detsember 2010

Hapukapsapirukad minu moodi

/Prindi retsept/

Üks ideaalne talveõhtu retsept: Meisterda plaaditäis hapukapsapirukaid, valmista endale kannuke suvel korjatud piparmündilehtedest valmistatud hõrku teed. Seejärel mähi ennasr suure sooja ja kõige pehmema pleedi sisse ning sea end mugavalt kamina ette. Seejärel hõika abikaasat, kes oleks nii kena ja nihutaks eemal asuva kohvilaua (mis kaetud piisava koguse pirukate ja teega) sinu juurde ning siis ei jää muud üle, kui nautida õhtut koos praksuva kaminetule ning mõne lemmikraamatuga.

(retsepti valmistasin ka 11.12.2010 kokasaates Lusikas).

8-12 pirukat

4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 sl suhkrut
50 g toasooja võid
2 dl hapukoort

Täidis:
1 sl võid
175 g hapukapsast
1 dl vett
Soola, suhkrut
75 g riivitud juustu

Määrimiseks: 1 muna

Sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Võimalusel lase taignal külmas seista ca 30 min.

Täidise jaoks kuumuta pannil või ning prae kiiresti selles hapukapsast, lisa vesi ning hauta kaane all ca 20 min (vesi peab aurustuma). Maitsesta soola ja suhkruga. Rulli taigen ümmarguseks kettaks ja laota peale hapukapsas. Raputa üle riivitud juustuga.

Lõika taignaring 8 või 12ks kolmnurgaks (olenevalt kui suuri pirukaid soovid) ning rulli saadud kolmurgad laiemast otsast rulli. Määri saiakesi pealt munaga, raputa soovi korral peale juustu ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit. Seejärel aseta restile jahtuma.

4 kommentaari :

  1. Ma olen neid pirukaid kaks nädalavahetust järjest teinud! Lihtsalt niii nii head! Kindlasti lähevad need pirukad sel aastal ka meie jõululauale :)

    VastaKustuta
  2. Kusjuures olen viimasel ajal avastanud hapukapsavõlud erinevates toitudes. Lisaks pirukatele hautan lihaga, pistan omleti sisse, saia täidiseks jne:) Soovitan proovida.

    VastaKustuta
  3. Päriselt ka lihtsalt super retsept. Väga kiirelt saab valmis ja vähe koostisosi. Mõlemad korrad kasutasin purgi hapukapsast (porgandiga).Teisel korral lisasin kapsale pisut rõõska koort pannile ja praetud kukeseeni. Väga maitsvad said.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails