7. märts 2011

Vastlakuklid, salakavala kaneeli, võluva maasika ning särtsaka kookoshelbega

/Prindi retsept/

Vastlakuklid nagu ikka peab ise valmistama. Nii võid kindel, et täidiseks on tõene vahukoor, mis lausa rohkelt pressib kuklimütsi alt välja. Minu selleaasta esimesed kuklid valmisid juba nädalavahetusel. Seekord valmistasin kaneelikukleid, kus täidiseks ohtralt kookoslisandiga maasikast vahukoort. Vahukoore valmistasin kahest paikist, nii jäi õigeveidi ka niisama maiustamiseks. Pikka vastlaliugu, õhetavaid punaseid põski ning mahlased koduseid vastlakukleid.


10 tk

3 dl leiget vee-piimasegu
25 g pärmi

9 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl soola
1,5 tl kaneeli
75 g sulatatud ja jahutatud võid

Täidis:
2 pk (400ml) rõõska koort (35%)
2 sl suhkrut
5 sl kookoshelbeid
5 sl+ 10 tl maasikatoormoosi

Sulata pärm leiges piimas, lisa 4 dl jahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata rätikuga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida. Seejärel lisa suhkur, sool, kaneel ning pidevalt sõtkudes juurde 5 dl jahu. Kõige lõpuks lisa taignale sulatatud või. Sõtku ühtlaseks (tainas peab lööma käte küljest lahti ja jääma ilus läikiv). Lase taignal uuesti ca 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.

Kerkinud tainast sõtku õhk välja ning (vajadusel lisa veidi jahu) jaga tainas kümneks ning vormi peopesade vahel pisikesed pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning lase 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Vahustamise lõpu pole lisa kookoselbed ja maasikatoormoos. Lõika küpsenud kuklitel müts pealt ära uurista veidi saia sisu välja. Pista igasse kukliauku vähemalt 1 tl maasikatoormoosi, täida vahukooreseguga ning vajuta saiamütsike jälle peale. Raputa üle tihksuhkeuga ning naudi teega.


8 kommentaari :

  1. Ei tea, kas kuivpärmiga tuleb retsepti muuta? Igatahes mina olin sunnitud tainasse oluliselt rohkem jahu lisama, enne kui kenasti käte küljest lahti hakkas tulema...

    VastaKustuta
  2. Maarja, kas lisasid paki kuivpärmi ehk 7g? Siis ei tohiks väga erilist vahet olle, kuid muidugi tunnistan, et kasutan kuivpärmi vaid pizza põhjataina tegemisel ning suured kogemused sellega puuduvad.

    Küll aga minul piisas 9 dl täielikult selle koguse presspärmi puhul. Ehk siis on tõesti vahe??

    Aga kuklid tulid ikka välja?

    VastaKustuta
  3. Lisasin jah paki kuivpärmi, viibin lihtsalt välismaal ja pole siin poodidest kuskil presspärmi leidnud, üldiselt ka väldin kuivpärmi...
    Kuklid tulid välja küll, kuigi tunda on, et natuke liiga jahused. Võib-olla lihtsalt ei olnud õnne. :)
    Kena vastlapäeva!

    VastaKustuta
  4. Imehead kuklid tulid selle retsepti järgi! Ahjus oleks pidanud veidi kauem olema,aga ikkagi niiiii head :) Aitähh Ragne!

    VastaKustuta
  5. Ahjaa, küpsetamist vajasid minu kuklid ka kauem kui 15 minutit, vist kuskil 25 minutit läks. Ja tegin väiksemadki kui retseptis kirjas.

    VastaKustuta
  6. Tagantjärgi kõigile ilusat vastlapäeva ning loomulikult lillerohket Naistepäeva:)

    Kusjuures, tegin Vastlapäeval ka tööl neidsamu kukleid ning ahjus küpsesid mul antud kraadide juures vist 12 või 13 minutit ja rohkem polnud vaja, nii erinevad on ahjud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails