4. august 2011

Pressvõileib värske kurgi ja sulatatud juustuga

Paar postitust tagasi (täpsemalt siin) rääkisin suvila traditsioonilistest juustusaiadest. No nendest ei saa suvekodus kohe kindlasti üle ega ümber. Peale õhtust suplust rannas on needsamad ahjusaiad, justkui taevakingitus - kes külla on sattunud, teavad täpselt millistest juustusaiadest jutt on:) Peaaegu täpselt sama kohustuslikud on ka kurgivõileivad, mis kaetud ohtra sulatatud juustu ning oma kasvuhoonest korjatud kurkidega. Veidike jumalikku tüümiani vahele ning täiesti suvine ja meeliülendav maitsenüanss ongi olemas. Tegin ciabattaga, aga lihtsalt pehme röstsaiaga on ka ülimalt hää.

1 ciabatta
sulatatud juustu

värske kurgi viile

meresoola

värsket tüümiani


Lõika pehme ciabatta pooleks, Määri mõlemad lõikepooled kokku sulatatud juustuga. Aseta ühele poolele kurgiviilud ning raputa peale meresoola. Laota peale mõned tüümianioksad ning kata teise ciabatta poolega. Pressi sai kergelt kokku, lõika ciabatta neljaks (võid üksinda ka terve võileiva nahka pista) ning serveeri.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails