1. september 2011

Pasta juustukastme ja peenra pealt korjatud värskete ürtidega

On selline situatsioon: ürdipeenral vohavad ürdid nii mis kole - salvei üritab võistelda estragoni, peterselli ja majoraani-puhmastega. Seetõttu peavad retseptimõtted liikuma võimalikult tihti värskete ürtide kasutamise retseptideni...... Ja siis, tuled õhtul täält, laps räägib juba poolel teel lasteaiast koju jutte tühjast kõhust ja ilmatuma suurest näljatundest. Iga teine lause lõpeb sõnadega - tahan makaroooni. Ei jää muud üle, kui ürdipeenart koju tulles veidi tühjendada ning lapse lemmikkujuga makaronid keevasse vette visata. Siis veel paar lihtsat liigutust juustukastme valmistamiseks ning nii märkadki ennast mõne aja pärast koos lapsega ühise laua taga seda lihtsat toitu söömas. Lihtne toit, aga päästab maitsvalt õhtupooliku....


kolmele

250 g pastat (oma lemmikkujuga)
soola

Kaste:
2 dl rõõska koort (35%)
1 dl rõõska koort (10%)
suur kimbutäis erinevaid värskeid ürte ja maitsetaimi (kasutasin tüümiani, peterselli, tilli ja estragoni)

75 g sulatatud juustu
parmesani
soola

Keeda makarone soolaga maitsestatud vees, vastavalt pakendil soovitatud ajale (või minutike vähem). Seejärel kurna, jäta alles kruusitäis pastakeeduvett (juhul kui pasta muutub kleepuvaks ja kuivaks, lisa pastakeeduvett pastale).

Samal ajal valmista kaste: vala koored ja peeneks hakitud ürdid potti ning kuumuta veidi. Lisa sulatatud juust ning kuumuta seni kuni juust sulab. Vajadusel maitsesta soolaga.

Jaota pasta taldrikutele ning vala peale kaste. Raputa peale parmesanilaaste ja serveeri.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails