30. detsember 2011

Pardikoiva-confit - üks väga hea retseptike

Jõuan veel selle aasta lõpus ühe retsepti siia kirja panna. Aasta on olnud üsnagi meeleolukas, mitmeid mõnusaid toidualaseid projekte ja tegevusi, loomulikult mitmeid maitseüllatusi ning tänu toidule saadud uusi tutvusi. Aasta viimane kuu aga kujunes kuidagi eriti kiireks ja teguderohkeks. Valmis kaua-tehtud kaunikene - Rannamõisa Linnuliha uus koduleht, millega ma üsna lähedalt seotud olen (ja tänu sellele ka mitme magamata öö võrra rikkam). Lõpuni valminud see veel ei ole, aga tasapisi arenemas ning tegelikult, kui ausalt öelda, siis ei saa mitte kunagi valmis, erinevad retseptid ja mõtted täiustavad kodulehte ju pidevalt.  Koostöös Estraveliga sain valmis ka ühe toreda pühadekaardi, mida ehk mõned juba näinud on. Minu poolt siis üllatus-üllatus.....pühadekaardi toidupool:) Lisaks veel toredad toiduteemalised kokandusõhtud ning töötoad, mis kõik detsembris aset leidsin Ühesõnaga on olnud ilmatuma tore - kogu see aasta. Ja loomulikult jätkub kõik see põnev toidumaailma tants ja trall ka uuel aastal, mõned projektid on tulemas kohe-kohe ning kindlasti leiavad teavitamist ka siinsetel blogilehtedel, kuidas siis muidu:)

Selle aasta aga lõpetan, ühe minu lõppeva aasta suurima avastuse ning ühe kindla lemmiku (kui mitte kõige lemmikuma) retseptiga. Suutäis soolast ehk pardikoiva confit, mis hautatud ahjus koos hapukapsaga. Kas Teile maitseb liha, mis juba taldrikule pannes iseenesest kondi küljest lahti tuleb!?! Kui selline suus-sulav liha on meeltmööda, siis lisaks sellele oivalisele maitsele võin julgustuseks öelda ka algajatele kokkadele, et valmib see tegelikult äärmiselt lihtsalt. Ja ongi kõik, selleks aastaks:) Meeleolukat vana ja teguderohket uut aastat!



2 pardikoiba
meresoola, pipart
2 küüslauguküünt
3 loorberilehte
kimbuke värsket majoraani
275 g hapukapsast
1 dl vett

Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kokku peenemaks jahvatatud meresoola ja pipraga. Aseta koivad kaussi, lisa viilutatud küüslauguküüned, loorberilehed, hakitud majoraan ning aseta toidukilega kaetuna ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Seejärel kuumuta ahi 225 kraadini, võta koivad toatemperatuurile soojenema. Võta väiksem küpsetusvorm ning aseta sinna hapukapsas, pane peale pardikoivad (naha pool üleval) koos kõigi potis maitsestunud maitseainetega. Lisa vormi 1 dl vett ning hauta 15 minutit, seejärel alanda temperatuur 160 kraadini ning küpseta veel 3 tundi. Küpsemise ajal olen koibi ka paar korda pööranud.

Retsept ilmus Äripäeva jõulueris 17.12.2011 
...lisaks ka Rannamõisa linnulihablogis

6 kommentaari :

  1. Aga sama broilerikoivaga? Mis nüansi a nab siia hapukapsas? Pardile mekki manu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Broilerikoibadega tehes piisab kui ahjus küpsetada ca tunnike. Hapukapsas annab maitset. Lidaboonisena valmib lisaks veel suurepärane ahjus valminud kapsalisand:)

      Kustuta
  2. Kas hapukapsas peab olema see toores hapukapsas?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just:) Toores kapsas annab head maitset ning küpseb antud ajaga väga mõnusaks:)

      Kustuta
  3. Kas küpsetusvormile on kaant ka vaja või toimub küpsemine kaaneta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See konkreetne retsept on valminud kaaneta. Küll aga olen tihtipeale siiski kaane peale pannud küpsemise ajal:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails