24. detsember 2011

Maitsesool - viimase hetke kingimure lahendaja

Veel üks kiire mõte, mida võiks jõuluvanakingikotti veel peita. Kõigil on ju suvel veidi omakasvatatud kuivatatud ürte kuhugi purgikesse kogutud, eks? Seetõttu saab ühe kiire kingimure lahendamiseks valmistada maitsesoola. Pange lihtsalt võrdses koguses oma lemmikürte ja meresoola pisikesse purgikesse, siduge üks kelmikas lips purgi külge ja igati vajalik kingitus ongi olemas. Maitsesool võiks ju ikka mõned päevad maitsestuda, aga kingipakki saab seda koheselt pista. Mina valmistan maitsesoolapurke leeskputkest - ilma selle maitseaineta ei kujutaks ma supivalmistamist ettegi. Samas aga kasutage basiilikut, või tüümiani või majoraani või.... või kõike mis Teile olemas kuivatatud ürtidest on. Miks mitte teha maitsesool ka erinevate ürtide segust?!

Selline kiire mõte jõuluhommikul. Kauneid jõule ja maitsvaid kingitusi;)


1 kogus kuivatatud ja peeneks hakitud leeskputkelehti (või muid ürte)
1 kogus peeneteralist meresoola

Sega ained omavahel kokku ning pane purki maitsestuma. Kinkimiseks varu endale pisikesi maitseainepurke, kuhu saad maitsesoola kingituseks sisse pista.

3 kommentaari :

  1. Maitsvaid pühi, armas Ragne! Ja maitsesoolad on lahedad - ma tegin Terevisioonis üht versiooni, mis meil endal on väga tihedasti kasutuses olnud :)

    VastaKustuta
  2. Sullegi kauneid pühi Pille. Loodetavasti jaanuari lõpus kohtume, eks?!:) Kusjuures just lõpetasime perega järjekordse jõulu-istumise ja sirvin praegu Selveri jõuluajakirja retseptilehekülgi. Autorit Sa vist juba tead;) Väga mõnusad retseptid jällegi Sinu poolt;)

    VastaKustuta
  3. Ragne, aitäh, et meelde tuletasid. Hakkan kohe kuupäeva planeerima :)

    Ja jõululehte ise polegi veel näinud, ei toodud minu postkasti :(

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails