14. märts 2012

Porgandi-juursellerisupp ehk siis selle nädala teema on PORGAND!

Mitmed on kindlasti juba blogides lugenud selle nädala reedel toimuvast maffiast, täpsemalt porgandimaffiast. Kui ei, siis pikemalt lahtikirjutama ei hakka, täpsemalt saab lugeda näiteks Mari-Liisi või Marju blogist ja veel mitmetest teistest toidublogidest. Lisaks võib külastada ka Porgandimaffia FB-lehte. 

Igastahes tulen ka mina kapist välja oma porgandipostitusega. Niisiis... ükspäev võtsin ette marineeritud porgandite tegemise - see mõte ja idee läksid aga mul õhtu lõppedes aiataha. Porgandid jäid kõvad, marinaad lahja ja üleüldse oli kogu lõpptulemus kehvake. Järgmisel päeval oli aga porgand jälle kokkamiseks platsis. Seekord supina - pole midagi paremat, kui üks soojendav kausike suppi pärast tööd. Peale veidi (või ka rohkem) küüslauguga röstitud leivakuubikuid või kasvõi tükkideks murtud näkileiba. Viimane on mõnus mugavusvariant eriti mugavatele inimestele.

Lisaks porgandile on esindatud ka minu viimase aja kõige-kõige lemmikum - juurseller, need kaks juurvilja on osa ühest lihtsast, kergest ja kiiresti valmivast supist. Head isu!


umbes viiele 

1 l vett
400 g porgandit (kooritud kogus)
400 g juursellerist (kooritud kogus)
2 küüslauguküünt
soola, musta pipart
piima
näkileiba või krõbedaks röstitud leivakuubikuid
 

Pane viiludeks lõigatud porgandid, juurseller ja küüslauguküüned soolaga maitsestatud vette keema. Kui juurviljad on pehmed, püreesta supp saumikseriga. Lisa segades sisse piim. Lisa piima niipalju, et saad endale meelepärase paksusega supi. Kuumuta suppi veidi ning seejärel maitsesta lõplikult. Serveeri supile pandud leivakuubikute või näkileivaga.

Erinevaid supiideid saab ka nami-namist.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails