2. aprill 2012

Tuuletaskud kreemise toorjuustutäidise ja kamašokolaadi tükkidega


Mõni aeg tagasi avastasin end täielikult tuuletaskute tegemise hullusest. Sellest ajast saati on tuuletaskud iganädalaselt päevakorras. Põnev on ju ootusärevus, kas ahi kergitab, kui palju ja kui ilusaks. Siis veel lisaks mõttelend teemal soolane või magus? Kõige traditsioonilisem ja kindlam on võtta kohupiimapastat, uhada juurde suhkrut ning valmistada sellised klassikalised tuuletaskud, nagu poelettidelgi. Teise variandina tehke midagi erilisemat, mis ennastki üllatab ning ootamatult maitsvat täidist sööma paneb. Niisiis, see ootamatu maitsmine sai osaks sellesamale kamašokolaadi täidisele. Tänu toorjuustule mõnusalt kreemjas ning kamašokolaadile parajalt nostalgiline.... soovitan soovitan.   

Tuuletaskuid võib täita kahel viisil: võid teha tuuletaskutele ääre sisse augu ning kondiitripritsi abil need täidisega täita. Teise variandina võid neid valmistada nagu vastlakukleidki - lõika tuuletaskutel müts maha ning lusika abil lisa täidis, Seejärel aseta mütsike uuesti pähe.

... ja kui kardate, et valmistamisel võib miskit aia taha minna, siis reastasin mõned mõtteterad tuuletaskute hingeelust siia...



ca 40tk

3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu

4 muna
Täidis:
250 g toasooja toorjuustu
250 g kohupiimapastat
125 g suhkrut
5 sl naturaalset kakaopulbrit
100 g kamašokolaadi, peeneks hakituna

Lase potis vesi koos või ja soolaga keema. Tõsta tulelt, lisa jahu nin gsega kiiresti ühtlaseks. Pane anum uuesti tulele ning sega seni kuni tainas poti külgeldelt lahti lööb ja moodustab ühtlase palli. Tõsta tulelt ja lase veidi jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv. 

Pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pisikesed tainapallid. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit, alanda siis kuumust 200 kraadini ning küpseta veel 12 minutit. Pärast küpsemist lülita ahi välja, aga jäta need lahtise ahjuuksega ca 5 minutiks ahju (nii ei vaju küpsetised kokku). Täidise jaoks sega kõik ained omavahel ning täida tuuletaskud. Puista üle tuhksuhkruga, serveeri.


Seesama retsept ilmus ka ajakirjas Üks (märts-aprill).

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails