17. mai 2012

Kookosriis mango ja röstitud pähklitega

Kuna olen seotud erinevate toiduprojektidega siis üht imepisikest vahet peale viimast retseptipostitust üks eriti hea ja lihtne magustoit. Kuigi rabarber peenramaal on hetkel söögivalmistamises esikohal, siis see retsept hooajalisusega väga ei uhkelda. See-eest on aga tegemist äärmiselt maitsva ning vägagi kiiresti valmiva roaga. Viimasel ajal on see tihti olnud meil mõnusaks õhtuseks maiuseks. 

Pudingulaadseks keedetud riisis on lõpptulemusena tunda maitsvat kookose maitset. Retseptis kasutatav toorjuust lisab aga magustoidule juurde veel veidi kreemisust. Ja kui, ühekorraga kogu kookosriisi ära maiustada ei suuda, siis külmalt maitseb see ikka väga-väga hästi. Retseptiidee pärineb härra Gordon Ramsay´lt. 
neljale

250 g jasmiiniriisi
500 ml vett
0,5 tl soola
100 g suhkrut
300 ml kreemjat kookospiima
4 sl toorjuustu, toasooja
mangoviile
pannil röstitud indiapähkleid, kergelt tükeldatuna

Pane riis, vesi ja sool potti ning lase keema (vahepeal võid korra segada). Seejärel keera kuumus hästi madalaks ning lase kaane all vaikselt podiseda 12 minutit. Seejärel võta pott tulelt ja lase kaane all seista 5 minutit (selle aja jooksul ära sega!). Seejärel lisa riisile segades sisse suhkur ning siis vala segades juurde kookospiim. Lase jällegi 5 minutit kaane all seista. Kõige lõpuks sega sisse toasoe toorjuust. Serveeri kookosriisi mangoviilude ja röstitud india pähklitega.



1 kommentaar :

  1. See ju praktiliselt kuulus Tai magusroog mango and sticky rice :). Proovi teinekord ka päris kleepuva riisiga (meil Umamis on nt olemas)!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails