22. mai 2012

Õhtusöökidest ja Pille toidukotist

Missugune võrratu ilm täna oli! Just sellistel päevadel hakkad juba rahus mõtlema, et enam külm kasvuhoones kasvavatele kurgi- ja tomatitaimedele külma enam teha ei saa. Hakkad mõtlema juba mõtlema juulikuisele saagile, kui samal hetkel kuuled telekast ilmateadet hoiatusega neljapäeval väga madalale langevatest külmakraadidest. Nii see paraku on - ilm longib tasapisi ülesmäge muuskui soojemaks-soojemaks, aga siis jälle kukub kolinal alla. Sellesama postitusega on lood täpselt samamoodi - võtad pikalt hoogu, et arvuti taha istuda, isegi teetassi varud arvuti kõrvale (siiski piisavalt kaugele, et see klaviatuuril ei maanduks), siis aga tuleb ette tuhat toimetust ning kõik lükkub jälle edasi. 



Minu viimase aja toidupostitustega siin lehel on samad lood - kuidagi hõredaks on need jäänud... või vähemalt mulle tundub niimoodi. Vastupidiselt minu toidusaavutuste jagamisele blogis, vaaritan, kokkan ja pildistan rohkem, kui jaksan igapäevaselt toitu tarbida. Kohe, kui aega saan, võiks ju lähiajal kirjutada mõnest rabarberikoogist, paarist kalaroast ning pastatoitudest ... ühesõnaga nendest toitudest, mis kindlasti arvutitrükki väärivad.

Minu ühest viimase aja tegemisest aga..... Olete Te miskit kuulnud Pille toidukotist? Kui ei, siis tegemist on ühe selle aastase Ajujahi finalistiga, kelle ideeks on pakkuda kiiretele inimestele nutikat lahendust õhtusöökide näol. Kindlasti teate kedagi, kes ei armasta peale väsitavat tööpäeva poejärjekorras väsinult jageleda ning pead kurnata õhtusöögi ideede üle. Nüüd siis tulebki mängu Pille toidukott, kes toob Sulle koju kogu nädala õhtusöögikomponendid koos kiirelt valmivate retseptidega. Siinkohal kaob inimesel ära vajadus poodi külastada ning lisaks vajalikele komponentidele ka igasugu lisa-asju kaasa haarata. Pole ju saladus, et tihtipeale poodi vaid piima ja koore järgi minnes naased sealt saia, šokolaadibatoonide, jogurti ja lehttainaga:) Kusjuures selline nö toidukotiteenus on väga populaarne näiteks Rootsis (Linas Matkasse).

Selle teenuse juures on ka minul oma roll - üsna suur ja oluline. Õhtusöögi- ja magustoidumenüüd on minu vastutusrikkaks tööks. Vastutusrikas seetõttu, et ei ole just väga lihtne otsustada, mida inimesed just mingil teatud nädalal sööma peavad. Kõik peab olema ju ideaalne, kiirelt valmiv, tervislik ja maitsev... (keeruline-keeruline).

Ühesõnaga on see üks minu tegemistest, millega seotud olen. Praegugi võtan kohe ette toidukoti ülejärgmise nädala menüü ning panen esialgse kondikava kirja. Menüüd uuenevad ju iganädalaselt, seetõttu vajab igakord väljavalmist toidud, lisavalikud, miski kalaroog, miskit lihasemat toitu, suppi......

Ja, kui siin hilisel õhtutunnil mu väljendusoskus just kõige arusaadavam ei ole, siis natuke saab selgitust Pille toidukoti kodulehelt:)

PS! Pille toidukott tegutseb hetkel vaid Tallinnas, kuigi ma tean päris mitut pärnakat, kes seda teenust koheselt kasutaksid;)




6 kommentaari :

  1. Ohh, Ragne, kui tuttav see kõik ette tuleb: päevad on vaaritamist, pildistamist ja kirjutamist täis. Ja blogi on ikka nagu vaeslaps. Aga jah, mis teha, nii see on , kui hobist saab töö, siis jääb töö kõrvalt üha vähem aega selle hobiga (ehkki kõige algus ja põhjustaja) tegeleda:)
    Rõõm kuulda, et Pille toidukotiga nii tihedalt seotud oled! Seal on nii toredad inimesed ja asja idee on lihtsalt suurepärane. Olen nii mõneltki poolt kuulnud kiidusõnu nii teenuse enda kui toitude kohta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, viimasel ajal on see kokkamine juba täis töö. Üldse ei kurda - pigem vahva ja põnev. Hiljuti teostasin ühele ettevõttele väga-väga lühikese ajaga 20 erinevat retsepti, siis ei saanud enam söögi nautimisest juttugi olla. Tegid toidu valmis, seadsid pildistamise atribuutika valmis, pildistasid ning siis võtsid järgmise toidu ette. Ühele toidule otsast lõpuni kulub aga ju nii kaua aega (sa muidugi tead seda ise ju ka:). Päeva lõpuks nägi köök nagu toiduladu välja... ja kuna ise oled kogu päev toidu keskel olnud, siis kõht tühi ks ei ole:) No ja tagatipuks siis veel ärevus ja rutt ka taga, kas ikka jõuan õigeks ajaks ning kas lõpptulemus ikka kiidetakse heaks?!?!

      Aga jah inimesed, kes toidukotiga seotud on ülimalt toredad ning hetkel olen igasugu lihtalt valmivate õhtusöökide lainel. Minu õhtused traditsioonilised koogiõhtud on asendunud soolaste toitudega:)

      Kustuta
  2. tahtsin veel öelda, et sa oled ju natuke selle Pillega sealt logolt ju sarnane ka! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kuule on jah, pean ühe täpilise koti ka veel soetama:)

      Kustuta
  3. Ja mina mõtlesin, et logo on minust inspiratsiooni saanud ;)
    Tubli oled, Ragne - ja edukat toidukotimenüüde koostamist!!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails