12. mai 2013

Uudis nr 2. Askeldused ajakirka Maret köögitoimetajana. Õhuliste vahukommide retsept ka!

Kui lubasin ühes hiljutises blogipostituses kolme uudist, siis sellest esimene teade oli minu ja Andra mõnusalt paksu kokaraamatu "Retseptisahtel käsitöökapis" ilmumine poelettidele. Teine uudis, aga sai juba selle postituse pealkirjas avalikustatud... Nimelt aprillikuust alates askeldan ajakirjas Maret köögitoimetajana ning juba maikuunumbris võib ajakirjas näha mõningaid minu retsepte ja lühikesi (ning pikemaid) mõtisklusi toiduteemadel. Hetkel tegelen juba ajakirja juunikuu teemadega ning võin öelda, et sinna panustan juba oluliselt rohkemate teemade ja retseptidega. Niisiis üks mõnus lisategevus, aga ikka toiduteemat järgides!

Alljärgnev retsept tuleb samuti ajakirjast Maret, kus võrdlesin poes müüdavaid vahukomme kodus tehtutega. Ega ei pea ütlema, millised vahukommid võitjaks tulid:)

Magusad ja õhulised - sellised need vahukommid juba on. Boonuseks ka äärmiselt lihtne retsept, mille leiate alljärgnevalt. Täpsemaid soovitusi ning pikemaid mõtisklusi vahukommidest võib aga lugeda juba ajakirja Maret maikuunumbrist. Kohtumiseni ajakirja Maret lehekülgedel;)

PS! Ja tuletan ikka meelde, et juba sellel kolmapäeval (15.05) kell 17.00 toimub minu ja Andra kokaraamatu "Retseptisahtel käsitöökapis" esitlus Pärnus Rahva Raamatus (Port Artur2 kolmandal korrusel)



17 g želatiini(pulbrina)
u 0,5 dl külma vett
4 dl suhkrut
1 dl vett
näpuotsatäis soola
2 tl vanilliekstrakti
(soovi korral)


Vahukommidele katteks:
1-2 tl maisitärklist
50 g tuhksuhkrut

Vooderda kandiline vorm (mina kasutasin vormi mõõtudega 17x25) küpsetuspaberiga. Sega omavahel želatiin ja u 0,5 dl vett ning jätke mõneks minutiks paisuma. Seejärel sega potis kokku suhkur ja 1 dl vett ning kuumutage kuni suhkru lahustumiseni. Lase suhkrusegu keema ning lase pliidil podiseda mõned minutid. Seejärel jäta jahtuma 5 minutiks.

Pane eelnevalt paisuma pandud želatiin pliidile ning sulatage keskmisel kuumusel lahustumiseni. Seejärel vala see suhkrusiirupi juurde. Lisa ka sool ja vanilliekstrakt (kui seda kasutad). Mikserda kogu segu ca 5 minutit ning pane siis see küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kata teise küpsetuspaberiga ning siluge vormi pind siledaks. Laske jahedas taheneda 4 tundi kuni üleöö või seni, kuni mass ei ole enam kleepuv. 

Kuidas vormist vahukommimassi kätte saada?
Laota lauale küpsetuspaber. Sega omavahel maisitärklis ja tuhksuhkur ning raputa pool sellest küpsetuspaberile. Eemalda vormi kattev paber ning kummuta vahukomm vormist suhkrusegule. Eemalda alumine küpsetuspaber ning raputa ülejäänud suhkrusegu peale. Lõika seejärel tahenenud mass kääridega sobivateks tükkideks (noaga lõikamisel väga ilusat lõpptulemust ei jää, nii et käärid on suureks abiks).


6 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails