8. juuli 2013

Kiire suvikõrvitsa-kanapada - retsept maakodusse

Kui ma nüüd hetke mõtlen, siis see retsept kirjeldaks minu maakodus tehtavaid toite vist kõige paremini. Täpselt selline hea kiirelt valmiv roog, mis korralikult kõhtu täidab. Maakodus ei ole ruumi peenetele kitsejuustusalatitele ning uhketele toorjuustukreemidele. Ikka miskit korralikult toitvat, et siis jälle peenramaale müttama ja toimetama minna (külmsupid on muidugi ka meil suvisel ajal äärmiselt popid).



Niisiis, nagu öeldud, on minu maakodus päevakorral just sellised grilli või õuepliidi peal valmivad mugavustoidud. Kõrvale kasvuhoonest värsket salatit, veidi kurgiviile ja redisehakatisi ning lõunasöök värskes õhus võib alata. Meil on maakodus tegelikult olemas suvila-toitude retseptiraamat, mille kolletunud vihikulehtedele kirjutame lihtsad ja maitsvad toidud, mida kiirelt ja ilma vaevata valmistada võiks. Ja peab ütlema, et äärmiselt tore on lehitseda varasemaid täiskirjutatud lehekülgi ning meenutada, mida head eelnevatel aastatel valmistanud oled. Loomulikult on nii mitmedki retseptid korduvalt kasutuses, sest ega traditsioonilisest rabarberikissellist, suvila võileibadest või maasupist niisama mööda vaadata ei saa:)

Alljärgnevat toitu pakkusin hiljuti toredatele külalistele, kes Nipipraamatu artikli tarbeks mulle suvilasse külla tulid. Selgituseks võin öelda, et eksisin ära juulikuu Nipiraamatu esikaanele. Kusjuures Triinule, kes artikli kirjutas, oli see esimene kaanelugu ning minu arvates sai ta looga suurepäraselt hakkama. Jutte ja pilte on loomulikult toidust ja minu suvilast, lisaks on ajakirja kaante vahele ära eksinud ka üks ääretult maitsev ja lihtsalt valmiv juustukoogike:) Ka seesama suvikõrvitsa-kanapajaretsept on ajakirjas täiesti olemas:)



neljale

0,5 (ca 200g) keskmise suurusega suvikõrvitsat
400-500 g värskeid pisikesi kartuleid, keedetuna
250 g suitsukana (liha kogus)
0,5-1 dl rõõska koort (35%)
rohelist sibulat
soola

Riivi suvikõrvits jämeda riivipoolega ning prae õliga piserdatud pannil paar minutit. Seejärel lisa kartulid (kui need on liiga suured, siis poolita), maitsesta soolaga ning minuti pärast lisa juurde tükeldatud suitsukanatükid. Sega läbi ning vala juurde rõõsk koor. Lase koorel rooga imenduda ning kõige lõpuks sega sisse rohkelt rohelist sibulat, vajadusel maitsesta.

Soovitused:
  •  Soovi korral võid kasutada ka toorjuustu (kui kapis juhuslikult leidub);
  •  Kui kapis leidub eelmise päeva grillimisest järelejäänud liha, siis kasuta see selles toidus ära!
  • Eriti mugava ja kiirelt valmiva toidu saad siis, kui Sul leidub külmkapis olema juba keedetud kartuleid - suvilas ju ikka nii juhtub:)

10 kommentaari :

  1. Tegin seda eile, see oli nii hea, et kõik kiitsid lausa :)

    VastaKustuta
  2. Lihtsuses peitub võlu, väga hea toit :)

    VastaKustuta
  3. Mul oli hiljuti sünnipäev ja eile jõudis minuni üks hilinenud kingitus, minu suureks üllatuseks oli see "Retseptisahtli" raamat. Lappasin selle 3x järjest otsast lõpuni läbi, küll tundus põnev, kinkija pani selle raamatuga küll täpselt kümnesse, tundub, et sealt läheb kohe terve kuhi ideid teostamisele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh sellise toreda tagasiside eest! Palju õnne tagant järgi!!

      Kustuta
  4. Uskumatu lausa, kuidas midagi nii lihtsat saab nii hästi maitsta! Läheb kindlasti kordamisele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vähestest komponentidest kiirelt miskit maitsvat:) Praegu on ka suvikõrvitsaid rohkelt, nii et saab veidikenegi hooaega ära kasutada;)

      Kustuta
  5. Proovisin ka ja lisasin ühe etapi lõppu- ennem rõõsa koore lisamist lükkasin toidu küpsetuspotti, valasin koore peale, panin kaane alla ja 25 minutiks 200 kraadi peale ahju. Super hea tuli!

    VastaKustuta
  6. Kui ma näiteks suitsukana asendan peekoniga? Kas see üldse sobib ja mis järjekorras ma siis praen?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suitsukana annab sellele toidule just õige maitse ning seetõttu suitsukana asendada ei soovita. Küll aga võib peekonit siia lisaks lisada küll. Sellisel juhul tuleks peekoniribad kõige esimesena praadida, seejärel suvikõrvits ning edasi toimida nii, nagu retseptis. Õli pole enam vaja lisada, kuna peekonist tuleb parajalt head rasva, milles suvikõrvitsat praadida saab:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails