3. september 2013

Jogurtikarask

See nädal on alanud varase tõusmise ning kohese tegutsemisega. Varane ärkamine on olnud alati kuidagi minulik ning mulle lausa meeldib see. Tõusen veidi peale viit, keedan endale termosesse kohvi ning teen köögis mõningaid ettevalmistusi. Põhjuseks peamiselt Star FM, kus hommikuti eetris süüa teen ning jagan retsepte, mida teha Türgi ja Kreeka jogurtiga. Hommikud on praegu karged, veidi pimedad ning pisut jahedad. Sellest pole aga miskit, sest teed on harjumatult ja meeldivalt tühjad ning kuidagi unised....

Kui esmaspäeval tegin eetris lihtsalt valmivat torti, täna üht karget smuutimagustoitu, siis homme on käes ühe korraliku jogurtikaraski kord. Mõnusalt pehme ning rohkete seemnetega, mida hea koos ürdijogurtiga pakkuda. Kui karask on juba valmis tehtud, siis ürdijogurt valmib alles homme eetris.

PS! Ahjusoojalt on jogurtikarask kõige parem taluvõiga, mis salamisi karaskiviilu peal sulama hakkab;)


1 tops (370g) Türgi jogurtit (2,5%)
1 muna

1 tl soola
1 sl suhkrut
2 sl võid (sulata)

suurem peotäis kõrvitsa- ja päevalilleseemneid
0,75 tl soodat
2 dl odrajahu
1 dl nisujahu


Sega jogurt munaga. Lisa sool ja suhkur, sega. Seejärel lisa segades juurde sulatatud või, seemned ja soodaga segatud kuivained. Vala tainas võiga määritud vormi (kasutasin 20cm ümmargust vormi). Raputa veidi seemneid ka peale ning küpseta 175 kraadi juures umbes 25-35 minutit.


9 kommentaari :

  1. Karask järgi proovitud :) Väga positiivne ja meeldiv üllatus oli nii lihtne valmistamisprotsess kui ka tulemus. Türgi jogurti asemel kasutasin küll muud maitsestamata jogurtit, mis kappi oli jäänud, kuid tulemus oli sellegipoolest ilus, mõnus ja maitsev. Kindlasti saab see karask edaspidi tihemini minu toidulaual olema. Tänu toreda retsepti eest! :) Triinu

    VastaKustuta
  2. Proovisin ka järgi ja tõesti väga maitsev :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda. See retsept on viimasel ajal minul tihedas kasutuses:)

      Kustuta
  3. Teen alles seda loodan, et tuleb hea!

    VastaKustuta
  4. Tere! Mis võib olla põhjuseks, et kooriku ja saia vahele jääb küpsetades vahe? Ahjust võttes kaotas karask veidi ka kohevust vajudes alla. Mis võis seda põhjustada? Karaski maitse oli hea, tahaks ilusamat välimust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus! Äkki tainast sai liialt vähe segatud? Või siis oli ahjutemperatuur liialt kõrge (sellest ka allavajumine). Järgmine kord soovitan pisut madalamal temperatuuril küpsetada.

      Kustuta
  5. Aitäh vastamast! Küpsetasin 175 kraadi juures ja tunduvalt kauem kui 40 minutit, sest karask ei pruunistunud lühema küpsemisaja juures. Kas võtta siis veel ahju temperatuuri alla? Või siis sai tõesti tainast liiga vähe segatud. Kas karaski küpsetamise ajal võiks kasutada auruahju funktsiooni? Tahan kindlasti proovida seda karaskit veel küpsetada, sest retsept on lihtne ja maitse hea. Supi kõrvale imeline.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aeg oli poole suurem, huvitav. Siis pigem prooviks nii, et tõstaks temperatuuri hoopis 185 kraadile. Ja veel pisut siis rohkem segada. Võib proovida ka aurufunktisooniga, temperatuur jätta siis samaks (175 kraadi) :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails