3. jaanuar 2014

Hapukapsapirukas

Pirukad on viimasel ajal kuidagi tahaplaanile jäänud, kuid see-eest seda suurem rõõm ja ootusärevus, kui mõni pirukas kohe-kohe valmis saab. See hapukapsapirukas on mul üsna mitmel korral ahju rännanud ja ma pean ütlema, et rändab edaspidigi. Sõltumata aastaajast on see üks viisakas amps nii soojalt kui ka külmalt, hapukapsa pooldajatele, kui ka sellest mitte kõige suuremas vaimustuses olevatele sööjatele. Retsepti valmistasin ajakirja Maret, detsember 2013.


Põhi:
3 dl jahu
0,25 tl soola
125 g võid
3-4 sl külma vett


Täidis:
0,5 sibulat, peeneks hakituna
200 g hakkliha
200 g hapukapsast
1 dl vett
suhkrut, soola, pipart


Kate:
2 muna
100 g hapukoort
50 g riivitud juustu

Põhja valmistamiseks sega kokku jahu ja sool. Näpi hulka või, lisa külm vesi ning sõtku kõik ühtlaseks tainaks. Rulli tainarulliga õhemaks ning vooderda tainaga 22cm läbimõõduga vorm. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise jaoks prae pannil sibul ja hakkliha. Küpsemise lõpul lisa hapukapsas. Kalla peale vesi, maitsesta ning lase madalal kuumusel haududa u 10 minutit või seni kuni hapukapsas on juba pehme (aga siiski veel veidi krõmps). Seejärel tõsta täidis vormi. Sega omavahel katte ained ning vala vormi täidisele. Küpseta pirukat 175 kraadi juures 40-45 minutit või seni kuni pirukas on omandanud kuldse jume.

7 kommentaari :

  1. kas hapukapsa all on mõeldud seda päris toorest ja haput.. mitte purgiga ostetud praekapsast vms?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, just seda toorest. Piruka valmistamisel tuleb seda hautada, mis teeb hapukapsa ilusti sobivalt pehmeks.

      Kustuta
  2. Järele proovitud ja väga maitsev oli! Isegi laps sõi kaks portsjonit :))

    VastaKustuta
  3. Tervist...kas see pirukas tuleks hea ka purgikapsaga....tahaks vaga teha aga Siin Kushner elan pole varsket Saada....tanan juba ette

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Proovinud ei ole, aga ma arvan, et ikka saab valmistada purgikapsaga. siis tuleb lihtsalt ära jätta see vee lisamise ja hautamise protsess, samuti maitsestada ettevaatlikumalt.

      Kustuta
  4. See on uskumatult maitsev asi, meeldis nii lastele, kui mehele. Kindlasti kordame.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails