23. jaanuar 2014

Need head nostalgilised vahukooretorud

 Minule ja nii mõnelegi teisele on meeltmööda vahukooretorud (või mismoodi keegi neid kutsub). Ja kuidas saabki mitte meeldida õhuline lehttainatoru, milles täidiseks rohkelt kreemjat vahtu?! Klassikaliselt on need kõige paremad muidugi vahukoore-toorjuustukreemiga, sest nii on täidises parajalt õhulisust, kuid sama meeldivas koguses ka kreemisust. Mina tegin lisaks sellisele täidisele veel õhulise koduse sefiiri täidise, mis koosneb munavalgetest ning mõnest heast moosist. Mõlemad tulevad head, kuid külmal ajal kaalub veidi rammusam vahukoorekreem õhulise täidise pisut üle:) ...kuigi lastele on meeltmööda roosakam vaht.



Kuidas saavad augud lehtainasse? Selle toote avastasin ma hiljuti oma suureks rõõmuks poest. Need on sellised torud, mis ühelt poolt veidi laiemad (täpsemalt näeb pilti siit: www.zenker-backformen.de), hinnaklass on ka väga sõbralik. Neid poeriiulil nähes tulidki koheselt meelde ohtra täidisega vahukooretorud, mistõttu oli mul peas ainus mõte - neid pean ma tegema ja kohe! Kogu küpsetamine ja täidise valmistamine on lihtne ja kiire. Üleliigseid pingutusi ei ole ning ajakulu on ka olematu, lõpptulemusena valmivad oivalised küpsetised.


ca 10 tk

500 g lehttainast
muna (määrimiseks)


Toorjuustu-vahukoorekreem (jätkub u 5le vahukooretorule)
100 g toorjuustu, toasooja
2 sl suhkrut
1 dl rööska koort (35%)
0,5 apelsini riivitud koor


Kodune sefiir (jätkub u 10le vahukooretorule)
2 munavalget
200 g meelepärast moosi


Toorjuustu-vahukoorekreemi valmistamiseks sega toasoe toorjuust ja suhkur kohevaks. Vahusta koor korralikult ning lisa segades toorjuustule. Kõige viimasena sega sisse apelsini riivitud koor.

Sefiiri valmistamiseks pane koostisained kaussi ning mikserda kõik kohevaks tugevaks heledaks vahuks. See võtab aega umbes 5 minutit.

Rulli vajadusel sulatatud tainas õhemaks. Lõika selles pikemast servast umbes 1,5cm laiused ribad ning alustades peenemast otsast rulli tainas torule (rullimisel peaks servad kergelt eelmist tainariba katma). Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadilises pöördõhuga ahjus 10-15 minutit. Seejärel lase küpsetistel u 5 minutit jahtuda ning eemalda seejärel neilt toru. Seejärel pritsi pritskotiga ühelt poolt sisse valmistatud kreem ning toimi samamoodi ka teiselt poolt - nii on kindel, et kogu tühimik saab korralikult kreemi täis:)

Soovitused:
  • Kasuta kindlasti lehttainast, kuna see ei kerki nii palju ning tänu sellele jääb küpsetis kenasti viiruline. Pärmi-lehttainas seevastu kerkib liialt palju, ning tihtipeale kaob ära küpsenud torukeste muster.
  • Võimalusel kasuta juba eelnevalt õhukeseks rullitud tainast, nii on valmistamine veel lihtsam.
  • Lehttaina kasutamisel eelnevalt metallist toru rasvainega ära määri.
  • Kui lehttaina riba torule rullid, siis jäta toru ots pisut tainast vabaks, nii on lihtsam toru pärast küpsetamist saiast eemaldada.
  • Sefiiri valmistamisel kasutasin punase sõstra moosi, see ei jäi mõnusalt hapukas ning mitte üleliia magus.


9 kommentaari :

  1. Vastused
    1. Uurisin pisut ning need on müügil Maksimarketites, Prismades, Kaubamajas (Tallinn, Tartu ka vist:) Neid on tegelt kahes suuruses. Need on suuremas, aga on ka sellised ühe-kahe ampsu jaoks:)

      Kustuta
  2. Ülivägev! ja nämmaaa, tahaks ka teha! Kust poest sa need torud avastasid? :)

    VastaKustuta
  3. Tegin jõulude ajak neid, kohupiima-vahukoore sisuga ja proovisin ka kodujuustu-suitsukala täidist ka.

    VastaKustuta
  4. Väga isuäratavad.! Kas need torud on head ka valmistamisele järgneval päeval või peaks nad valmis tegema vahetult enne söömist?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See oleneb kõik sellest, millised on sööja eelistused:) Samal päeval on lehtainast ümbris meeldivalt krõbe. Teisel päeval on see pehme, aga täidis siis mõnusalt läbi imbunud:)

      Kustuta
  5. issver, kui isuäratavad nad tunduvad! ;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails