1. september 2008

Veduritort

/Prindi retsept/

Kuna minu pisike põnn on jälle kuu vanemaks saanud (nüüdseks juba kolmekuune) siis traditsiooniks kujunenud kombekohaselt valmistasin ka seekord tordi. Kui eelmine kord sai tehtud autotorti, (mille retsepti pole ma veel jõudnudki blogisse kirja panna), siis otsustasin sõidukite jada jätkata - valmis siis rongikujuline tordike. Kook on iseenesest lihtne, valmista rullbiskviit, kata šokolaadiga ja valmis ta ongi.

Rullbiskviidi jaoks:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 ml vahukoort
200 g kohupiimapastat
3 spl maasikamoosi
suhkrut

Šokolaadiglasuur:
50 g võid
3 tl Meie Mark kakaod
3 tl tuhksuhkrut
3 tl magusat kakaod (Nesquik)

Kaunistuseks:
3 Domino küpsist
2 kaeraküpsist
Geisha šokolaaditropse

Klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista valmis koogipõhi suhkruga üle ja kummuta see küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, niisuta vähese mahla või veega biskviiti ning seejärel kata koogipõhi puhta rätikuga. Jäta jahtuma.

Täidise jaoks vahusta vahukoor. Vahustamise ajal lisa hulka paar teelusikatäit suhkrut. Vahustatud vahukoorele lisa juurde kohupiim, sega. Seejärel lisa moos ning mikserda kergelt mikseriga kogu segu läbi. Maitsesta kohupiima-vahukooresegu suhkruga (suhkrut lisa oma maitse järgi, vastavalt sellele, kui magusat torti soovid).

Glasuuri jaoks sulata pliidil või ning lisa ülejäänud ained, sega.

Lõika biskviit kaheks. Üks osa aseta veduri kabiiniks (püstiselt) ning teine osa veduri esiosaks (pikali). Kata šokolaadiglasuuriga. Poolita Doomino küpsised ning aseta rongi ratasteks (valgest osast, tee kabiinile aknad). Kaeraküpsised aseta üks kabiinikatuseks ja teine veduri etteotsa. Kinnita šokolaadiglasuuri abil šokolaaditropsid veduri tuledeks ja korstendeks.

3 kommentaari :

  1. Väga vahva idee. Kujutan ette, et selline läheks veel lausa mitmeaastastele poisslastele kenasti peale :)

    VastaKustuta
  2. Pillega nõus, tegime abikaasaga oma põnnile ka Ragne õpetuste järgi selle tordi, tõsi meil meenutas see tort rohkem jalanõud kui vedurit, aga 2 aastane poiss, noogutas ja ütles tsuh-tsuh-tsuh-tuut-tuut. Väga maitsev oli, peale tordi ära söömist otsis piss veel õhtu otsa, et kuhu see talle kingitud vedur jäi :)

    VastaKustuta
  3. Sellises vanuses poistele, nagu Kaidol, lähevad erinevad erikujuga tordid väga peale.

    Hetkel aga selliste kookide tegemine ainult minu lõbu, sest minu kolmekuune magas sügavalt sel ajal, kui kook lauale toodi ja seda sööma hakati:D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails